fbpx

Forspringet

Testimonials

Udtalelser fra borgere i tidligere forløb

Udtalelser fra samarbejdspartnere

”Dit forløb har været anderledes, fordi jeg har følt, at du har lyttet til mig. Jeg har før hørt om de samme ting på andre kurser, men der var det på en mere ’hård’ måde, med et dagligt pres og stressfaktorer, hvor man bare lukker af.

Dit forløb har været godt, fordi vi startede i små grupper med fem, som senere blev udvidet til en større gruppe lige så stille. Det har gjort det lettere at snakke med de andre på holdet, specielt når man er en stille person som mig.

Det er som om at vi deltagere på holdet har været mere ens, end på mange af de store hold, som jeg tidligere har deltaget på, så det er nemmere at snakke sammen og forstå hinanden. Samtalerne alene med dig var gode, fordi du lytter til en, og så har du nemmere ved at få mig fortælle på en god måde til de andre på holdet, også selvom jeg ikke selv havde tænkt mig at sige noget. Det er fordi du kender mig og min historie.”  ( – JWW)

”Jeg har lært nogle nye mennesker at kende og nogle nye ting om mig selv.

Jeg har også lært, at jeg ikke er alene og om hvordan man kan forholde sig bedst til de ting, som man oplever i livet. Jeg er blevet mere åben end jeg plejer, og er blevet lidt mere glad for livet.

Forløbet har givet mig mod til at tage udfordringer i livet op og sige mere fra. Der er mere tid til samtalerne i forløbet.” ( SC)

”Et mindre felt af kursister, hvilket har givet en mere fokuseret indsats.”   (MP)

”Jeg har fundet ud af, at jeg har flere fortrængte oplevelser/minder end jeg var bevidst om jeg havde.

Det har været noget af det bedste, som kommunen har brugt penge på.

Det har drejet sig om personerne og hvad de har med i lasten – hvorfor det ’altid’ går som det gør.

Susanne er god til at komme ind under huden på folk, det giver tillid så jeg åbnede mere op.”  (GJK)

Efter forløb hos Susanne Kunding, har jeg fået en masse værktøjer og teknikker til at håndtere stress og angst. Jeg er blevet mødt med empati af en livserfaren kvinde, der formår at give plads, lytte og bidrage med viden, der giver nye refleksioner og yderligere selvindsigt.

Susanne er utrolig behagelig i dialog, yderst professionel og meget seriøs (ikke mindst tålmodig) omkring sit arbejde med mennesker. Jeg kan kun anbefale et forløb hos hende.”  – Tina

”Jeg vidste ikke helt hvad jeg gik ind til med forløbet, men sagde ja i håbet om at lære noget, som jeg kunne bruge menneskeligt og socialt, samt få et netværk. Jeg har lært flere ting af forløbet. At der er mange måder at se livet, problemer mm. på, at det er muligt at arbejde sig ud af sine problemer, at alle rykkede sig på holdet, at stille mig op foran andre mennesker og fortælle om forskellige ting – det er ikke så farligt, vi var meget forskellige, men alligevel overhovedet ikke – vi lærte af hinanden.

Der var en følelse af folkeskole – men bare bedre – hvis folkeskolen havde været som det forløb, var jeg helt sikkert blevet klogere og havde kunnet lide at gå i skole. De individuelle samtaler har givet mig mere selvbevidsthed omkring udfordringer og hvad jeg vil med mit liv, mere tro på mine egne evner, er blevet mere modig og tør gøre nogle ting uden at tænker over konsekvensen først. Min livs-situation ville have stået i stampe, og jeg ville ikke have rykket en meter, hvis jeg ikke havde haft de personlige 1:1-samtaler. De har givet mig modet og støtten til at bryde med min usunde livssituation/livsmønster. Nu er jeg flyttet og har fået mere ro og overskud i mit liv. Jeg har fjernet mig fra alt det og alle dem der drænede mig for energi før.” (RB)

”Jeg syntes det har været så rart at man er blevet hørt og set af forløbet med Susanne. At man føler at man rent faktisk bliver taget alvorligt, bakket op, og samtidig fået mere indblik i sig selv af en person som er så rar, rolig og ærlig det er virkelig til at føle på.

Vil til hver en tid gøre det igen og anbefale andre i min situation det samme kursus forløb hvis muligt.”

Anna-Katrine Th. Pedersen

”Jeg har oplevet et forløb hvor jeg imod min natur følte en samhørighed.. en tryghed der uden krav gav mig lyst til gentagelse, men dog også en tomhed over manglende efterværn.

Tak for gode timer.” 

Jannie

”Synes Susanne har været utrolig sød.” (CGN)

”Jeg synes det har været et meget fint forløb. Du har på meget fornem vis formået at skabe en tryg ramme, der har fået folk til at slappe af og åbne sig. Mange kommer med fordomme fra andre ’pipfugle’-kurser og har paraderne oppe, det har du formået at trænge igennem. Jeg har observeret og set hvordan folk har flyttet deres grænser og er blevet udfordret. Det må vel siges, at være et succes-kriterie for kurset der er blevet opfyldt.

Min eneste lille anke eller ting, der kunne gøre forløbet bedre er, at vi som kursister ikke er blevet hørt om vores udbytte, af dem højere oppe der sidder på bevillingskassen. Der kunne jeg måske foreslå, at en af dem blev inviteret med en kursusdag og oplevede alt dette med egne øjne, så det du prøver at skabe ikke bliver tabt på gulvet, så at sige, efter endt forløb.

Man kan mærke, at du har stor erfaring i det relationsskabende pædagogiske arbejde, det håber jeg vil blive brugt og anerkendt af dine ledere fremover. Det fortjener du!!!!”  ( – TW)

”Susanne er meget dygtig til sit arbejde, og hun har stor viden i sit virke.

Hun er desuden rummelig, sød og behagelig at tale med. Man kan mærke, at hun gerne vil hjælpe med de udfordringer, man har.” (MK)

”Jeg har været ufattelig glad for at møde en, hvor kemien bare er til stede, og hvor jeg endelig, efter ti år på bistand har følt mig hørt/forstået.

Mødet med Susanne vendte mit liv på hovedet, og nu kan jeg endelig se lyset for enden af tunnelen + der bliver ryddet op i mit indre. Det har jeg savnet og lidt under i flere år, hvor jeg har følt mig alene med det der gør så ondt + alle de andre bump.

Jeg har lært, at min normalt positive indstilling til livet og mine egenskaber med at være direkte, ærlig, empatisk og uden tabuer, kan påvirke andre til at åbne mere op og følge trop.” (NNK)

”Jeg er begyndt at føle mig tilpas, når jeg står og snakker foran resten af holdet.”  (BL)

”Forløbet med Susanne, har været til stor hjælp, man kan mærke hun vil en, og arbejder ihærdigt for at hjælpe en videre. Har intet negativt at udtale.” (SOR)

”Susanne er virkelig åben og imødekommende som gør det nemt selv at åbne op. Og så er hun god til at forklare de ting vi snakker om i øjenhøjde så man forstår det uden at føle sig helt “tabt bag en vogn”. Jeg syntes, at jeg har fået meget selvindsigt og en bedre forståelse for mine tanker og reaktioner ud af forløbet.”  

Rasmus Kristiansen

”Susanne er et utrolig glad og varmt menneske med hjertet på rette sted. Jeg har følt mig tryg til at lukke op og tale om alt der foregår i min hverdag og livet”. 

Maria

“Susanne er et menneske med et stort hjerte for andre. Hun får en til at se det hele på en positiv måde, og på en anden måde, så man tror på sig selv og kan mere. Susanne har støttet mig under min uddannelse til SSH’er. Det var positiv opbakning og tro på sig selv, selvom man er ordblind. Det gav energi og selvværd.”

Jette Sørensen

”Siden jeg begyndte at lære dansk, skiftede jeg 3 skoler, og fra min erfaring kunne jeg sige, at jeg aldrig havde mødt så kompetent lærer som Susanne. Hun er altid så opmærksom og ivrig efter at forklare alt i detaljer for at sikre sig, at alle forstod emnet. Hun smiler altid og gør os til at komme i skole med glæde bare ved hendes behagelige tilstedeværelse. Susanne er ikke bare en kompetent person, men en sjov og kreativ en på samme tid.”

Larisa Daniela Spinu, Influencer & Affiliate Coordinator at Organic Basics

“Hvis jeg skulle sige to ting, der gjorde en afgørende forskel i svejseprojektet, så var det din evne til at få andre organisationer til at lægge ”normalt gør vi sådan” til side og holde øjnene på bolden, mennesket – samt din unikke evne til at kombinere sprogindlæring, virksomhedskontakt og mentoring til en helt særlig enhed.

En enhed, der var både ”slagkraftig” og ”stødabsorberende” på samme tid.”

Claus Henrik Nielsen, chef for den aktive beskæftigelsesindsats, Vordingborg Kommune

“Jeg giver hermed Susanne Kunding min allerbedste anbefaling. Jeg kom til at kende Susanne via et Clavis projekt om at få flygtninges faglige kompetencer i spil. Jeg har aldrig tidligere mødt en konsulent der i den grad udviste empati og ildhu for at hendes klienter lykkes.

Susanne var meget vedholdende, og ethvert problem blev der lyttet til og en løsning fundet med respekt for vor virksomheds omkostninger. Susanne bød ind på alle områder; hele opsætning af projektet, hvor klienterne blev kompetence-afklarede og matchet til relevante virksomheder.

Hendes træning af fagudtryk viser hendes ildhu, og ikke mindst den tætte opfølgning af klienterne skabte et enestående resultat. Jeg ville største fornøjelse arbejde sammen med Susanne igen, hun har min største tillid.”

Henrik Ussingkær, CCO, Produktionsleder, Engskov Maskinfabrik A/S

“Susanne har en ægte indlevelse i andre mennesker, og derfor kan integration/selvforsørgelse gå hånd i hånd med profit gennem et projektforløb.

Hun har en bred faglig viden som giver overblik, når hun skal placere og matche projektdeltagere til virksomheder. Hun besidder vedholdenhed og en evne til at bygge netværk. Man sidder med følelsen af, at hendes ord og handlinger hænger sammen. Det bringer tillid hos alle implicerede i projekterne.

Hun arbejder proaktivt på at imødekomme forhindringer til gavn for den interne tillid.“

Flemming Engelbrecht Jørgensen, Produktionsleder

“Jeg vil have lov til at sige, at uden din enorme og engagerede indsats, var resultaterne ikke blevet, som de blev. Så en personlig tak herfra til dig!!! Og skulle vi være så heldige, at der bliver flere projekter, så vil vi meget gerne deltage både med borgere, men også med flere medarbejderressourcer end i det foregående projekt!

Vi har været super tilfredse med resultatet, og den måde det er blevet drevet på og gennemført på. Med sådan en succesrate, så er det en super god ting at gøre. Det er en god forretning, men det er også en fantastisk god ting for de borgere der har været involverede og er kommet videre med deres nye liv i Danmark. Det har været en fantastisk god ting for de virksomheder, som man rent faktisk har været i stand til at servicere igennem projektet.”

Jan Andersen, tidligere projektleder, Guldborgsund Kommune

”Tak for i går. Det var også rigtig dejligt at møde dig og jeg håber at jeg fik fortalt, at jeg synes du har gjort et fremragende stykke arbejde.” 

Malika Røssel, Sagsbehandler, Guldborgsund kommune

Projektet blev en succes fordi: 
Susanne orienterede flygtningene om vilkårene på det danske arbejdsmarked. 
Susanne støttede flygtningene i sprog, lærte dem en masse relevante fagudtryk (Susanne ved faktisk hvad en kantsøm er, og har selv prøvet at svejse). 
EUC, Næstved (faglærer Jakob Zürcher) kompetenceafklarede alle flygtninge, og sammen med Susanne besøgte de alle virksomhederne der deltog.  
Flygtningene blev fordelt efter bedste match. 
Gennem hele forløbet fulgte Susanne op, og besøgte flygtningene medens de var i praktik.

Henrik Ussingkær, COO, Produktionsleder, Engskov Maskinfabrik A/S

”Vi har fået noget virksomheds-viden, og vi har fået noget netværk i virksomhederne, og så har vi fået nogle borgere, der nu er ude af offentlig forsørgelse, og i gang med at bidrage til virksomhederne her i området.

Vi har fået noget projekterfaring, der gør, at vi kan sige: Jamen, det her det virkede. Det er en matrice, som vi kan bruge i andre sammenhænge. Vi synes vi har fået rigtig meget ud af det.

Det vil vi i hvert fald gerne anbefale, det er helt sikkert. Vi synes både resultaterne, indholdet/metodikken er et eksempel til efterfølgelse.”

Claus Henrik Nielsen, chef for den aktive beskæftigelses indsats, Vordingborg Kommune

Vi, i Center for Arbejdsmarked, Næstved, har i perioden den 22. marts – 8. december 2021 haft glæden af at have Susanne ansat. Hun har fra første ansættelsesdag været nysgerrig og positiv i forhold til de opgaver hun er blevet stillet.

Susanne blev hurtig en habil bruger af vores mange forskellige elektroniske platforme og har siden problemfrit manøvreret rundt heri.

Susanne har beskæftiget sig med de borgere der har modtaget kontanthjælp. Både de der har været målgruppevisiteret som jobparate, men med størst fokus på de aktivitetsparate. De borgere der har komplekse problemstillinger ud over ledighed.

Det blev hurtigt tydeligt, at Susanne’s erfaring i at arbejde tæt sammen med mennesker gav gode resultater. Susanne fik fra start løbende tildelt borgere. Hendes fokus har primært været borgere, der af den ene eller anden grund havde en psykisk skrøbelighed. Tilbagemeldingerne fra borgerne har udelukkende været positive.

På trods af en borgergruppe med mange udfordringer, har Susanne i samarbejde med disse borgere været i stand til at skabe en bro til arbejdsmarkedet. Hun har formået at give de enkelte borgere en tro på, at der var en plads til dem på arbejdsmarkedet. Det skal bemærkes, at mange af disse borgere har været i kontanthjælpssystemet i over 10 år.

Susanne har ved hjælp af sin relationsdannelse formået at få en god kontakt til målgruppen. Hun har arbejdet med borgerne på flere forskellige planer. Individuelt hvor hun har trænet forskellige mestringsstrategier, samt i mindre grupper hvor borgernes relationer med hinanden er blevet sat i spil.

Susanne har haft forholdsvis frie rammer til planlægning af hendes forløb med de tildelte borgere. Dette har hun på en positiv måde, i den grad gjort brug af, ved i perioden at udvikle sin egen indsats hvor metoder og tilgang har været bærende.

Susanne blev i første omgang ansat midt under vores hjemsendelse grundet COVID19. Dette benyttede hun sig af ved at gennemføre både gruppeforløb og individuelle møder med borgerne hjemme fra sin stue via vores virtuelle platforme. Tilbagemeldingerne herfra har ligeledes været positive.

Susanne har aktivt brugt sit gode netværk. Blandt andet til at præsentere borgere for virksomheder. Der er afholdt ”fiktive” jobsamtaler med ”rigtige” arbejdsgivere som deltagere. Hun har også haft stor succes med at etablere sine borgere i vellykkede praktikforløb, men også placering i uddannelse har været en stor succes. Vi har lært meget af Susannes metoder til at komme helt tæt på virksomhederne i lokalområdet

Susanne er en god kollega der ikke er bange for at komme med indspark til sine kollegaer. Susanne er altid positiv og god i samarbejdsrelationer. Susanne har arbejdet tæt sammen med gruppen af sagsbehandlere og været god til at give brugbare skriftlige tilbagemeldinger, når dette har været ønsket.

 Jeg giver hermed min bedste anbefaling til Susanne. En kvinde vi oplever som faglig stærk og med en solid og brugbar livserfaring, der har en afsmittende virkning på alle os andre. Både borgere og ansatte.

Kristine Engel
Faglig koordinator, Næstved Kommune

Susanne er ansat som beskæftigelsesmentor, hvor hendes primære opgaver er at udvikle, tilrettelægge og gennemføre aktiveringsforløb for afdelingens målgruppe, som omfatter aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år.

Susanne underviser på aktiveringsforløbene, hvor formålet er at motivere borgerne til at komme tættere på arbejdsmarkedet, ligeledes har hun både gruppe- & individuelle mentorforløb for dele af målgruppen.

Susanne brænder for at gøre en forskel, hun har gåpåmod og er en utrolig dygtig, struktureret, ansvarsfuld og empatisk person. Hun forsøger instinktivt at skabe de bedste rammer og indsatser for borgerne i de forskellige aktiveringsforløb, ligesom hun evner at gå i dialog med målgruppen, og altid møder dem med stor parathed og en stor alsidig viden. Susanne har altid fokus på at skabe et resiliensfremmende miljø i forløbene, hvor den enkelte borger bliver bevidst om sine iboende styrker og ressourcer. Hun understøtter og inspirerer en forandring hos borgerne gennem en oplevelse af at være en værdifuld del af fællesskabet.  

På det personlige plan har jeg en god og tæt relation til Susanne. Jeg oplever hende som meget nem og behagelig at omgås, en meget værdsat og behagelig kollega, som er god til at skabe relationer. Susanne bidrager og styrker det gode arbejdsmiljø i afdelingen med sin personlighed og sit venlige væsen.

Samlet set er Susanne en meget kompetent, idérig og kreativ person, som på alle måder er en gevinst i et samarbejde og jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger.

Susanne Thagaard, Leder, Aktivitet & Udvikling, Guldborgsund Kommune

”Jeg har arbejdet sammen med Susanne i et par forskellige sammenhænge og dét, der slår én i  samarbejdet med Susanne er hendes glød og begejstring i forhold til at få mennesker og relationer til at lykkes og resultater til at opstå.

                                 
Susannes fokus på detaljer – hvad enten disse er organisatoriske eller menneskeorienterede er fænomenal og dette koblet med stor udholdenhed i forhandling og i processtyring gør hende til en
formidabel samarbejdspartner.


Jeg havde senest fornøjelsen af at arbejde sammen med hende i forbindelse med et integrationsprojekt rettet mod jernindustrien og her kombinerede Susanne på fornemste vis rollerne som virksomhedskonsulent, projektleder, coach og underviser i én effektiv og kompetent cocktail.

Susannes interkulturelle, sproglige og didaktiske evner gør hende til en solid kulturformidler – begge veje – med fingeren på pulsen i forhold til alt hvad der er vigtigt i menneskers liv – og i virksomheders virkelighedsforståelse.

Claus Henrik Nielsen, chef for den aktive beskæftigelsesindsats, Vordingborg Kommune