fbpx

Forspringet

Virksomheder

Forspringet …….

  • matcher kandidater til ønskede jobfunktioner i de enkelte virksomheder indenfor en specifik branche via brancherettede beskæftigelsesprojekter
  • arbejder sammen med kommuner, fagskoler og virksomheder/brancheforeninger, for at skaffe skræddersyet arbejdskraft til virksomheder der mangler arbejdskraft, ofte til produktionsvirksomheder, pleje-sektoren, ernærings – eller rengøringsområdet.
  • uddanner ikke lærlinge/elever, men tilbyder at opkvalificere folk med den rette motivation, til specialarbejdere indenfor et specifikt og afgrænset område, så deltagerne får et forspring i forhold til ufaglært arbejdskraft.
  • er behjælpelig med at ‘stoppe huller’ eller ‘træne’ specifikke færdigheder, der skal bruges i virksomheden, enten for at beholde en medarbejder, eller for at støtte en nyansat til at fungere på en god måde i virksomhedens hverdag.
  • samarbejder med ledelsen om at kunne løfte og formalisere et socialt ansvar, og hjælper med at implementere det.

 

Opkvalificering vedr. CSRD

Den nye EU-lov om rapporteringskravet i forhold til blandt andet det sociale ansvar, træder i kraft;

1/1 – 2024 for alle børsnoterede virksomheder, samt virksomheder med over 500 ansatte

1/1 – 2025 for virksomheder med over 250 ansatte

1/1 – 2026 for alle virksomheder

Selvom I ikke er en stor virksomhed med over 500 eller 250 ansatte eller er børsnoterede, så kan I blive ramt af kravet om dokumentation på CSR-området allerede fra jan. 2024, hvis I er underleverandører til virksomheder, der er børsnoterede eller har over 500 ansatte. Disse virksomheder skal kunne dokumentere, at hele deres underleverandør-kæde er socialt ansvarlige og kan synliggøre det.

Skulle I som virksomhed ønske at få helt konkret hjælp i forhold til, hvordan netop I kan tage et socialt ansvar, og synliggøre dette. Så send en mail på susanne@forspringet.dk eller ring på 26 53 62 39. Så kan vi mødes over en kop kaffe og drøfte hvilke tanker og evt. tiltag der kunne passe til jeres virksomhed på dette område.

 

Læs mere om de nye rapporteringskrav her

 

Læs mere om det digitale forløb ‘Social indsats – Interne mentorer’

 

Læs mere om muligheden for hjælp til et formaliseret løft af det sociale ansvar